Paste pentru bebelusi- de la 9 luni

de Oana in Mancare copii, 2 Mai 2009 | 35899 vizualizari

 

Dupa ce bebelusul este familiarizat cu alimentele ce contin gluten, poate manca si paste sub diferite forme.

Eu i-am facut paste stelute, sunt foarte micute si n-a mai trebuit sa le mixez, cu toate ca inca nu stie sa mestece cum trebuie(are aproape 9 luni). Chiar am fost surprinsa ca nu s-a inecat deloc si a mancat cu mare placere tot castronelul.

 

INGREDIENTE

  • un sfert de piept de pui sau o bucatica de carne de vitel
  • jumatate de dovlecel
  • jumatate de ardei gras
  • un morcov maricel
  • o felie de telina
  • 2 rosii fara piele (am pus din cutie - Cirio - pentru ca nu aveam proaspete)
  • un cubulet de unt
  •  3 linguri cu varf de paste stelute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste pentru bebelusi- de la 9 luni:

Carnita se fierbe putin pana iese spuma, apoi o limpezim cu apa rece si o punem iar la fiert. Eu i-am facut cu carne de vitel si am lasat-o mai mult sa fiarba. Cand a fost facuta, am adaugat legumele intregi, curatate de coaja si spalate inainte. Apoi am mixat la blender legumele fierte si carnea si am obtinut un piure fin.

In craticioara in care am fiert legumele am pastrat 3-4 linguri de zeama si am pus acolo cubuletul de unt sa se topeasca. Observati ca nu se caleste nimic, totul e fiert sau inabusit! Am adaugat apoi rosiile tocate fin si am lasat putin la fiert. Apoi am turnat piureul de legume si putin busuioc si am mai lasat pe foc cateva minute. Gata sosul!

Separat am fiert pastele in apa clocotita, cam 7 minute, cat scria pe cutie.

Am pus jumatate din stelutele in castronel si deasupra 3 linguri cu sos, apoi le-am amestecat. Celelalte paste si sosul ramas le-am pus separat, aceasta fiind portia pentru maine

Stefan deja astepta nerabdator! le-am lasat putin la racit  si i-am dat apoi sa manance.

Iata si un copil fericit si satul:), in ultima poza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste pentru bebelusi- de la 9 luni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu nuca de cocos si ananas